AJANKOHTAISTA

Tervetuloa Nanoqin kesänäyttelyn avajaisiin

Näyttelyn MÁTTUT avajaisiin pidetään perjantaina 27.5.2022 klo 14.00. Avajaispuheet pitävät oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä Pietarsaaren kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Annica Haldin.

Näyttelyyn valituista kuvista ja esineistä välittyy saamelaisen kulttuurin perhe- ja luontokeskeisyys ja sitä kautta pohjoisen alkuperäiskansakulttuurin kauneus.

Näyttely on järjestetty yhteistyössä saamelaismuseo Siidan kanssa.

Etsimme suomenkielistä kesäopasta

Nanoqin joulu

Tule Nanoqiin hakemaan joulun ja talven tunnelmaa lauantai 4.12!

Tapahtuman aikana sisäänpääsy on maksuton ja ohjelmaa löytyy niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin. Joulupukki on luuraa jossain alueen tuvista ja tapahtuman aikana voi kuulla joulumusiikkia niin suomeksi kuin ruotsiksikin. Muun muassa Laulu-Jaakot tulevat esiintymään Nanoqin kirkkoon.

Voitte ottaa oman makkarapaketin mukaan ja grillata makkaraa Nanoqin viihtyisässä talvimaisemassa. Nanoqin kahvilassa myydään kahvia, glögiä ja leivonnaisia!

Ohjelma:

– Jouluaskartelua
– Nanoqin uuden kirjan myynti
– Kahvi ja glögimyynti
– Jääkarhubingo
– Missä joulupukki luuraa? Etsi hänet ja kerro joulutoiveesi.
– klo 12-14 hevoskärrykyyti parkkipaikalta museolle ja takaisin
– klo 13.30 Laulu-Jaakot esiintyy Nanoqin kirkossa

Tervetuloa! Museo on auki klo.11-15.

Huom! Museo on myös avoinna sunnuntaina 5.12. (normaali sisäänpääsymaksu)

Julkaistu 25.11.2021

Nanoq Escape jää talvitauolle!

Jo vastaanotetut tilaukset hoidetaan, mutta uusia tilauksia otetaan seuraavan kerran vastaan maaliskuun alussa.

Julkaistu 25.11.2021

Nanoqissa järjestetään retkeilyaiheisia luentoja ja julkaistaan uusi kirja!

Arktinen museo Nanoq julkaisee kirjan kuluneista 30 vuodesta. Kirjaan on kerätty tekstejä eri kirjoittajilta, jotka ovat jollain tavalla olleet tekemisissä Nanoqin kanssa vuosien varrella. Kirjan virallinen julkistamistilaisuus pidetään Nanoqissa perjantaina 19.11 klo 17.30. Paikalla on osa kirjan kirjoittajista ja tekijöistä.

Kirjanjulkaisun yhteydessä järjestetään myös kaksi suomenkielistä retkeilyaiheista luentoa. Toinen illan aikana pidettävä luento on naparetkeilijänä ja valokuvaajana tunnetuksi tulleen Kari Poppis Suomelan esitys ”Jokainen retki on kuvaamisen arvoinen”, jossa käydään niin merenkurkussa ja koto metsissä kuin napa-alueilla ja aavikoilla. Poppis Suomela lukeutuu naparetkeilijänä maailman eliittiin ollen 12. ihminen koko maailmassa, joka on hiihtänyt ilman ulkopuolista tukea sekä Pohjois- että Etelänavalle. Valokuvaajana Suomela viihtyy parhaiten ulkona kuvaten ihmisten aktiivista toimintaa luonnossa.

Nanoq-yhdistyksen puheenjohtaja ja arktinen retkeilijä, Petri Mäkelä, tulee puhumaan illan aikana retkeilyn hyvinvointivaikutuksista keholle ja mielelle. Mäkelä on itse tehnyt useita arktisia matkoja. Hän on muun muassa hiihtänyt Grönlannin jäätikön halki sekä leveys- että pituussuuntaan. Mäkelä työskentelee Tampereella retkeilypalveluiden kehittämisen parissa.

Tilaisuus on avoin yleisölle ja maksuton. Pohjanmaan liitto on rahallisesti tukenut Nanoq-museota suomenkielisten retkeilyaiheisten luentojen järjestämisessä.

Julkaistu 17.11.2021

Kari Poppis Suomela
Pete Mäkelä

Mainintoja

Vuonna 2019 Egenland vierailee Nanoqissa ”Arktisia seikkailuita Pietarsaaressa” – Arktisia seikkailuita Pietarsaaressa | Egenlandin matkakohteet | TV | Areena | yle.fi. 

Radioreportaasi ”Kuusi Kuvaa” – Kuusi kuvaa museonjohtajan, arktisen retkeilijän Pentti Kronqvistin elämästä | Audio Areena (yle.fi)