AJANKOHTAISTA


Nanoq & Jaakonpäivät 2023

Tätä kaikkea voit tehdä Nanoqissa viikon aikana:

  • Jumalanpalvelus sunnuntaina 16.7. kello 10.00. Tapahtuman järjestäjänä toimii Pietarsaaren ruotsalainen seurakunta ja pappina toimii Jakob Edman. Jumalanpalveluksen jälkeen Nanoq järjestää kirkkokahvit
  • Tulusten käytön esittelyä maanantaista sunnuntaihin joka päivä kello 13.00. Jos on metsäpalovaroitus, ohjelma perutaan.
  • Opastettuja kierroksia kolmeen kieleen tiistaina, torstaina ja lauantaina kello 12.00
    (suomeksi), kello 14.00 (ruotsiksi) ja kello 16.00 (englanniksi)
  • Savusaunakokemus tiistaina 18.7. kello 17.00–21.00 (enemmän infoa tapahtumasta löytyy alempana tällä sivulla)
  • Nanoq Escape
  • Nanoq Adventure (lastenseikkailu, käynnissä joka päivä ja sisältyy pääsymaksun hintaan)

Savusaunakokemus 18.7.2023!

Tiistaina 18.7., Jaakonpäivien viikolla, on tarjolla mahdollisuus tulla saunomaan Nanoqin omaan savusaunaan. Saunakokemuksen yhteydessä voi myös vierailla museossa.

Jos haluat varmistaa, että saat paikan saunasta, ilmoita meille tulostasi ja varaamme sinulle paikan. Ota yhteyttä osoitteeseen info@nanoq.fi.

Saunavuorot

Naiset: klo. 17–18

Herrat: klo. 18–19

Seka: klo. 19–21

Hinnasto

Ainoastaan sauna: 10€

Sauna ja sisäänpääsy: 15€

Perhelippu: 25€

Erikoisnäyttely 2023

Ukrainalaissyntyinen Volodymir Goichman (1903–2001) oli aivokirurgi, tutkija, taiteilija ja arktinen seikkailija. Tämän kesän erikoisnäyttely Nanoqissa esittelee Goichmanin elämäntarinaa ja kauniita arktisia maisemia kuvaavia taideteoksia. Nanoq omistaa noin sata Goichmanin maalausta, jotka museo on saanut lahjoituksena.

Vernissage tiistaina 20.6. klo 14.00.

Tämän kesän Goichmania käsittelevän erikoisnäyttelyn kunniaksi haluamme tarjota ukrainalaisille pakolaisille alennushinnan pääsymaksustamme: 5€ per henkilö.

Nähdään!

NANOQ ESCAPE

2023 sesongin avaus

Tänä kesänä on viimeinen mahdollisuutesi kokeilla meidän  suosittua Nanoq Escape. Avaamme pakohuoneemme virallisesti 29.5. Tervetuloa!

Psst. Pysy kuulolla Nanoq Escapen osasta 2…

Oletko meidän uusi museoamanuenssi?

Oletko opiskellut museologiaa, historiaa, kansantiedettä tai folkloristiikkaa?
Tartu silloin tilaisuuteen ja hae museoamanuenssiksi Pietarsaareen, Arktiseen museoon Nanoq.
Nanoq yhdistys etsii toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen museoamanuenssia. Tehtävä alkaa sopimuksen mukaan toukokuussa.
Nanoqmuseo löytyy Fäbodasta, noin 8 km Pietarsaaren keskustasta. Nanoq yhdistys omistaa ja ylläpitää museota, joka avattiin kesäkuussa 1991. Museo on auki kesäkuusta elokuuhun päivittäin klo 11–18. Muina aikoina sopimuksen mukaan. Viime vuonna kävijöiden määrä oli noin 7000. Nanoqin kotisivuilta löydät lisää tietoa museosta www.nanoq.fi Nanoqin löydät myös Instagramista ja Facebookista.
Työtehtäviin kuuluu lähinnä museon kokoelmista vastaaminen, esineiden ja kuvien luettelointi ja digitointi, näyttelyiden rakentaminen ja opastus. Kesällä yhdistys palkkaa 2-3 kesätyöntekijää ja intendentti toimii heidän esimiehenä.
Jos sinulla on ylempi korkeakoulututkinto, jonka loppututkinto museoaineessa, hyvä ruotsin ja suomen kielen kirjallinen ja suullinen taito, puhut sujuvasti englantia, sinulla on kokemusta digitoinnista, ja sinulla on kokemusta museoalalta, olet henkilö, jonka etsimme.
Me tarjoamme sinulle työpaikan luonnonkauniilla paikalla Fäbodassa, monipuolista ja vaihtelevaa työtä sekä mahdollisuus yhdessä yhdistyksen kanssa kehittää museotoimintaa.
Lisätietoja antaa Nanoqin sihteeri Carola Sundqvist, sähköposti carola.sundqvist@pietarsaari.fi, puh 044-2814854
Toimita hakemuksesi viimeistään 4.4.2023 klo 16 mennessä, joko postitse Carola Sundqvist, Isokatu 4, 68600 Pietarsaari tai sähköpostitse carola.sundqvist@pietarsaari.fi

Hiihtoloma

We will be open on Winter Holiday Saturday 4.3 from 11-15.

The entrance fee is 10€ for adults and children have free entrance.

The entrance fee includes a horse sleigh ride, polar bear bingo, Snellman’s sausage, coffee/juice, and buns/biscuits.

Horse sleigh rides are available from 11-14.

We are looking forward to seeing you!

Nanoq museolla vietetään talvikaudella hiljaiseloa ja museo on pääsääntöisesti suljettuna. Voit kysyä sauna- ja tilamahdollisuuksia sähköpostitse info@nanoq.fi tai numerosta 045 640 1312.

Nanoqin Joulu 2022

Tule Nanoqiin hakemaan joulun ja talven tunnelmaa lauantai 3.12. klo 10-15.

Viime vuoden menestyksen jälkeen järjestämme tänä vuonna jälleen joulutapahtumamme Nanoqin Joulu. Päivän aikana sisäänpääsy on maksuton ja ohjelmaa löytyy niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin. Joulupukki luuraa jossain alueen tuvista ja tapahtuman aikana voi kuulla joulumusiikkia. Paikalla on myös myyjiä.

Voitte ottaa oman makkarapaketin mukaan ja grillata makkaraa Nanoqin laavussa. Nanoqin kahvilassa myydään kahvia, glögiä ja pipareita!

Ohjelma:

– Etsi joulupukki
– Hemgårdin hevonen ja kärry
– Jouluaskartelua
– Joulumusiikkia Conny@Janne 11-11.45, 13.30-14.15.
– Joulumarkkinat
– Lettumyynti
– Glögiä, piparkakkuja ja kahvia myytävänä

Helpota parkkivahtiemme toimintaa kimppakyydillä.

Huom! Museo on myös avoinna sunnuntaina 4.12. (normaali sisäänpääsymaksu).


Tietoa myyjille

Myyntimaksu 15 € (oma pöytä mukaan) ja 25 €, jos haluat lainata pöydän Nanoqista.

Klo 8.00 alkaen myyjät päästävät laittamaan pöytiensä kuntoon ja autot tulee ajaa alemmalle parkkipaikalle viimeistään klo 9.30 mennessä. Nanoqin Joulu kestää klo 15.00 asti ja myyjien odotetaan olevan paikalla siihen asti.

Myyntipaikkoja on rajoitettu määrä. Ilmoittauduttehan mukaan 25.11 mennessä, meillä on vain rajoitettu määrä myyntipaikkoja tarjolla. Voitte ilmoittaa teidän osallistuvaksi osoitteeseen info@nanoq.fi tai puhelimitse 0456401312.


Tervetuloa kesäjumalanpalvelukseen Nanoqiin 17.7!

 

Meillä on jälleen ilo yhdessä Jakobstads Församlingin kanssa järjestää perinteinen jumalanpalvelus. Jamalanpalveluksen pitää Jockum Krokfors ja sen jälkeen on myytävänä lohikeittoa ja kahvia. Jumalanpalvelus aloittaa Jaakonpäivät ja alkaa klo 10.00.

Päivitetty 3.7.2022

Nanoq polkupyöräkampanja 20.6 – 31.8.2022

 

Meillä täällä Nanoqilla on ilo ilmoittaa, että käynnistämme polkupyöräkampanjan yhteistyössä VM Sportin ja Sportmagasinet Mattsonin  kanssa. Pyörä on kestävä kehityksen valinta!

Jokainen joka tulee Nanoqiin pyöräillen saa ilmaista kahvia ja pullaa, sekä kuponki. PS. Joudut silti maksamaan pääsymaksun.

Kupongin voi käyttää joko VM Sportissa tai Sportmagasinet Mattsonsissa Pietarsaaressa. VM Sport antaa kupongilla -15% alennuksen pyöräilykypäristä ja polkupyörän valoista. Sportmagasinet Mattsons antaa kupongilla -20% alennuksen polkupyöräpalvelusta ja pyörävarusteista (ei polkupyöristä). Jos sinulla ei ole polkupyörää, voit aina vuokrata sen Pietarsaaren musiikkikahvila After Eightista!

Muista pyöräillä varovaisesti.

Päivitetty 1.7.2022

Uusi Nanoq Adventure Lapsille

 

Tänä vuonna lasten seikkailussa on kyse jokamiehenoikeudesta ja kestävyydestä, mistä me Nanoqissa olemme intohimoisia.

Seikkailu ei ole tehty vain kaiken ikäisille lapsille, vaan myös aikuiset pitävät siitä viihdyttävänä.

Suosittu jääkarhubingomme on edelleen osa seikkailua, ja jääkarhut ovat jälleen löytäneet uusia piilopaikkoja.

Tervetuloa.

Päivitetty 1.7.2022

Tervetuloa Nanoqin kesänäyttelyn avajaisiin

 

Näyttelyn MÁTTUT avajaisiin pidetään perjantaina 27.5.2022 klo 14.00. Avajaispuheet pitävät oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä Pietarsaaren kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Annica Haldin.

Näyttelyyn valituista kuvista ja esineistä välittyy saamelaisen kulttuurin perhe- ja luontokeskeisyys ja sitä kautta pohjoisen alkuperäiskansakulttuurin kauneus.

Näyttely on järjestetty yhteistyössä saamelaismuseo Siidan kanssa.

Etsimme suomenkielistä kesäopasta

Nanoqin joulu

 

Tule Nanoqiin hakemaan joulun ja talven tunnelmaa lauantai 4.12!

Tapahtuman aikana sisäänpääsy on maksuton ja ohjelmaa löytyy niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin. Joulupukki on luuraa jossain alueen tuvista ja tapahtuman aikana voi kuulla joulumusiikkia niin suomeksi kuin ruotsiksikin. Muun muassa Laulu-Jaakot tulevat esiintymään Nanoqin kirkkoon.

Voitte ottaa oman makkarapaketin mukaan ja grillata makkaraa Nanoqin viihtyisässä talvimaisemassa. Nanoqin kahvilassa myydään kahvia, glögiä ja leivonnaisia!

Ohjelma:

– Jouluaskartelua
– Nanoqin uuden kirjan myynti
– Kahvi ja glögimyynti
– Jääkarhubingo
– Missä joulupukki luuraa? Etsi hänet ja kerro joulutoiveesi.
– klo 12-14 hevoskärrykyyti parkkipaikalta museolle ja takaisin
– klo 13.30 Laulu-Jaakot esiintyy Nanoqin kirkossa

Tervetuloa! Museo on auki klo.11-15.

Huom! Museo on myös avoinna sunnuntaina 5.12. (normaali sisäänpääsymaksu)

Julkaistu 25.11.2021

Nanoq Escape jää talvitauolle!

Jo vastaanotetut tilaukset hoidetaan, mutta uusia tilauksia otetaan seuraavan kerran vastaan maaliskuun alussa.

Julkaistu 25.11.2021

Nanoqissa järjestetään retkeilyaiheisia luentoja ja julkaistaan uusi kirja!

Arktinen museo Nanoq julkaisee kirjan kuluneista 30 vuodesta. Kirjaan on kerätty tekstejä eri kirjoittajilta, jotka ovat jollain tavalla olleet tekemisissä Nanoqin kanssa vuosien varrella. Kirjan virallinen julkistamistilaisuus pidetään Nanoqissa perjantaina 19.11 klo 17.30. Paikalla on osa kirjan kirjoittajista ja tekijöistä.

Kirjanjulkaisun yhteydessä järjestetään myös kaksi suomenkielistä retkeilyaiheista luentoa. Toinen illan aikana pidettävä luento on naparetkeilijänä ja valokuvaajana tunnetuksi tulleen Kari Poppis Suomelan esitys ”Jokainen retki on kuvaamisen arvoinen”, jossa käydään niin merenkurkussa ja koto metsissä kuin napa-alueilla ja aavikoilla. Poppis Suomela lukeutuu naparetkeilijänä maailman eliittiin ollen 12. ihminen koko maailmassa, joka on hiihtänyt ilman ulkopuolista tukea sekä Pohjois- että Etelänavalle. Valokuvaajana Suomela viihtyy parhaiten ulkona kuvaten ihmisten aktiivista toimintaa luonnossa.

Nanoq-yhdistyksen puheenjohtaja ja arktinen retkeilijä, Petri Mäkelä, tulee puhumaan illan aikana retkeilyn hyvinvointivaikutuksista keholle ja mielelle. Mäkelä on itse tehnyt useita arktisia matkoja. Hän on muun muassa hiihtänyt Grönlannin jäätikön halki sekä leveys- että pituussuuntaan. Mäkelä työskentelee Tampereella retkeilypalveluiden kehittämisen parissa.

Tilaisuus on avoin yleisölle ja maksuton. Pohjanmaan liitto on rahallisesti tukenut Nanoq-museota suomenkielisten retkeilyaiheisten luentojen järjestämisessä.

Julkaistu 17.11.2021

Kari Poppis Suomela
Pete Mäkelä

Mainintoja

Vuonna 2019 Egenland vierailee Nanoqissa ”Arktisia seikkailuita Pietarsaaressa” – Arktisia seikkailuita Pietarsaaressa | Egenlandin matkakohteet | TV | Areena | yle.fi. 

Radioreportaasi ”Kuusi Kuvaa” – Kuusi kuvaa museonjohtajan, arktisen retkeilijän Pentti Kronqvistin elämästä | Audio Areena (yle.fi)