Nanoq – det första arktiska museet i Finland och Europa

Det arktiska museet Nanoq invigdes i juni 1991 och är det första arktiska museet i Europa som förevisar Arktis och Antarktis, samt omkringliggande områden. Under åren har museet växt i omfång och utvecklats till ett levande arktiskt kulturcentrum, som årligen besöks av tusentals gäster från olika håll i världen. Museet är samtidigt en tribut till de sista arktiska naturfolkens kultur. År 2005 valdes Nanoq till det mest intressanta turistmålet i Finland.

Museets namn Nanoq är grönländska och betyder isbjörn. Vid Nanoq kan man bekanta sig med arktiska folkslag, kulturer och seder, samt höra spännande historier från berömda expeditioner till nord- och sydpolen. Till museet hör också stugor som har blivit byggda i samband med olika specialutställningar genom åren, de kan man besöka och de alla har sin egen historia att berätta. I huvudbyggnaden har vi ett bibliotek var man kan njuta av en intressant bok.

Nanoq har haft flera samarbeten med olika museer, bl.a Andrée museet i Gränna, Nationalmuseet i Helsingfors och Leonardo da Vinci museet i Italien.

Tidslinje

Preloader

Recensioner

Öppethållningstider

1.6 till 31.8 dagligen kl 11-18 (på midsommarhelgen är museet stängt)
Utanför säsongen håller vi öppet alltid den första helgen i månaden
Övriga tider enligt överenskommelse
Tel. 045 640 1312

Priser

Barn under skolålder gratis
Barn 5€
Studeranden 8€ / med guidning 13€
Vuxna 10€ / med guidning 15€

Sommarutställning

På sommaren 2021 har vi en jubileumsutställning om de gångna 30 åren på Nanoq!

Nanoq -team


Föreningens styrelse

Sommarguider & personal 2021

Fotogalleri