ARKTISKA KULTURPAKET

Våra arktiska kulturpaket passar utmärkt för företag som önskar ordna TYKY-dagar, möten, eller underhålla sina gäster, men också för privata grupper som vill uppleva något extra. Kulturpaketen som vi erbjuder är utformade efter olika teman och innehåller något för alla. Vi skräddarsyr alltid våra paket efter våra kunders önskemål och behov, t.ex. kan man alltid hyra rökbstun eller beställa catering/kaffe i kombination med ett kulturpaket om man önskar. Observera att cateringfirmornas avgifter inte är inräknade med i paketprisen.

Vid förfrågan kan vi också erbjuda pilbågsskytte genom vårt samarbete med Outisde Kallan.

I exemplen nedan kan du konkret se hur ett arktiskt kulturpaket kan se ut.

Exempel - Nanoq Nature ChallangeExempel - Arctic Evening

Arctic Evening

Kvällen inleds med en guidad rundtur på museiområdet och inne i museet: Ni får höra om olika arktiska kulturer och folkslag, spännande berättelser om isbjörnar och arktiska expeditioner, samt om museets och Penttis egen historia. Därefter följer en  middag som någon av våra lokala cateringfirmor står för och som serveras antingen i Goichmans galleri eller i museisalen. När maten avnjutits bär det av till rökbastun, som står varm resten av kvällen. Bastun rymmer bekvämt 10 – 15 personer och vill man inte trängas, kan man bada i turer. Om man inte alls vill bada bastu kan man strosa runt på området och titta närmare på våra utställningar, alternativt kan man fortsätta kvällen i brasans sken i Storstugan eller vid laavun. Senare mot kvällen serveras tilltugg.

Max 50 personer

Nanoq Nature Challenge

Dagen inleds med en kort introduktion om Nanoq museet, därefter inleds programmet. Programmet sätter deltagarnas samarbete och överlevnadskunskaper på prov, samtidigt som de får lära sig om Arktis och uteliv. Deltagarna roterar mellan olika stationer som innehåller olika typer av uppgifter som kan vara praktiska, kunskapsbaserade eller olika typer av problem. När programmet är slut kommer en aktiv och samarbetsvillig deltagare att prisas med titeln Nanoq Champion.

Max 70 personer

Nanoq Conference

Planerar ni ordna ett möte eller en workshop vid ert företag eller förening? Efter ert eget program kan vi bjuda på kaffe och något smått tilltugg, har man en större hunger kan alltid våra lokala cateringfirmor stå till tjänst. Därefter följer en guidad tur vid Nanoq och ni får lära er om museets historia, Arktis och dess folkslag. När guidningen är slut kan vi erbjuda program med olika samarbetsövningar, om man önskar. Stugorna är öppna under hela dagen och när det finns tid har man möjlighet att gå runt på området och utforska. Vill man lyxa till det kan man avsluta dagen med ett avslappnande bastubad i vår rökbastu.

Max 40 personer

Nanoq Adventure

Detta paket är utformat att en större grupp skall kunna göra Nanoq Escape. Rekommenderade max antalet personer som kan delta per escape-spel är 8 personer, gruppen kommer därmed delas i mindre grupper som roterar mellan Nanoq Escape och annat program. Programmet vid de övriga stationerna är äventyrligt till sin karaktär, t.ex. pilbågsskytte, eller består av olika slags samarbetsövningar.

Max 24 personer

Arctic Culture - packages coming soon

Nanoq Relax

Detta paket är ämnat att sänka pulsen och öppna upp sinnet för den fina natur som omger Nanoq. Börja er visit med en ledd vandring i skogen, innehållande olika avslappningsövningar och avnjut sedan gott tilltugg vid laavun. Därefter följer en kort guidad tur på museet och efter guidningen, får ni fortsätta kvällen i rökbastuns mjuka avslappnande värme.

Max 30 personer

ART-ic Retreat

I detta paket får ni det bästa av två världar: konst och vin. Inledningsvis får man bekanta sig med arktiska konstverk och med Nanoqs samlingar och under resten av kvällen kombineras vin och måleri. Vi erbjuder också möjligheten att få handledning under kvällen av konstnären Linda Honka.

Max 30 personer

VID BOKNING AV ARKTISKA KULTURPAKET KONTAKTA:

info@nanoq.fi

+358456401312

Ladda ner vår Arktiska kulturpaket broschyr här